Nieuws

9 januari 2013

Afgelopen vrijdag stuurde Politie Noord het persbericht over de voorstelling Iets Dat Niemand Weet de wereld in. De respons is groot. Veel stukken in de geschreven en digitale pers en ik gaf twee interviews aan Radio 1 (Radio1 journaal en in het programma Twee Dingen). Verder is er persbelangstelling rond de première (14 februari) en de try out op 6 februari.
De eerste boekingen komen nu binnen.
Het slaat aan.

7 januari 2013

Na een tiendaagse griep reisde ik gisterenmorgen vroeg af naar Voorburg, naar professor Kees Schuyt. In de zonnige zondagszon spraken wij over ‘de zaak Geessien Bleeker’ een vrouw die een groot deel van het verzet in het Noorden tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft verraden. Kees Schuyt heeft veel materiaal over deze zaak, omdat hij de biograaf is van Willem Nagel/WB Charles, Criminoloog en Verzetstrijder. Charles heeft een bijzondere rol gespeeld in het leven van Geessien Bleeker, de vrouw die verantwoordelijk was voor de executie van Willems broer en op een haar na van hemzelf.

Na enkele uren ga ik naar huis met een tas vol uniek en waardevol documentatiemateriaal. Fluitend overweeg ik de mogelijkheden van dit matrariaal: een mooie voorstelling ligt in het verschiet.    

12 december 2012

Gisteravond voor de vierde keer uitvoerig gesproken met Jan Uitham, beroemd Groninger sportman, tweede in de elfstedentocht van 1963, nu 87 jaar en nog steeds vol leven. Jan is een fenomeen in Groningen, vanwege zijn sportprestaties en uit de gesprekken blijkt, dat hij een zeer bijzonder, en ook tragisch leven heeft gehad, waar hij heel open over praat.
Aan het eind van ons gesprek verzuchtte hij: “ik zou zo graag willen weten wie ik ben.”
Ik ga de Groninger theatergroep WAARK voorstellen een voorstelling over deze man te produceren. Graag schrijf ik dan het script.

     

 

10 december 2012

Gistermiddag speelden we de laatste keer Verdwaald Verlangen. In Amsterdam. Een volle zaal in theater Perdu keek met spanning naar ons. Het was een soort thuiswedstrijd, veel familie, broers en zussen, neven, nichten en, voor Niels en Hesther
vaders en moeders. Verder waren er bestuursleden van onze stichting documentair Theater, natuurlijk de producenten Geert Lameris en Minke van der Velde en de regisseur, Rob Heiligers.
Het werd een mooie en memorabele voorstelling.
Om het te vieren heb ik met mijn 8 broers en zussen samen met mijn moeder gegeten in restaurant De Waag 

Met Niels, Hesther, Rob, Geert en Minke gaan we verder met De Terugkeer.

 

4 december, 2012

Vandaag kreeg ik 4 animaties van kinderen toegestuurd voor de e- Bundel Bij Nacht en Ontij van de webschrijvers en Dokterdienst Groningen. Binnenkort komt de bundel uit op internet en print. 
alvast een voorproefje


1 December, 2012

Vandaag heb ik de eerste fase van de ontwikkeling van de theatervoorstellig ‘De Terugkeer’ afgerond.
De maand november stond in het teken van het schrijven.
Twee weken op Vlieland, lopen, schrijven, eten, slapen, lopen, schrijven etc. leverde een eerste versie op.
Na een kritische en zinvole bespreking van die versie  met mijn twee compagnons, Niels en Hesther, ben ik aan de slag gegaan met versie twee.
Over twee weken bespreken we deze. Nu even wegleggen. De repetities beginnen half januari. Elke vrijdag in de kerk van Oostum. Ik verheug me.